CLIENT

Victoria University

DESIGNER

WOODS BAGOT (Architect)

MATERIALS

Rhodes SHOT Tiles

VIC UNIVERSITY

The IPEP Clinic at Victoria University is an innovative concept in health care and education. The clinic is both a training facility and health service with a holistic, client focused approach. The purpose built facility by Woods Bagot was designed to reflect the unique clinic experience.

 

The selection of STONE enabled the design team to use the same flooring for the interior circulation spaces through to the exterior spaces and courtyard bringing the landscape into the building , and providing a sense of nature and wellbeing. The choice of STONE colours and textures reflected the native landscape of Werribee Gorge and River. The result is a non-clinical and welcoming environment providing a valuable resource for the community